Проблеми с аналните жлези

Проблемите с аналните жлези са често срещани и силно неприятни за домашните любимци и собствениците им! Това е по-малко разпространено при котките, но и те могат да бъдат засегнати.
Съдържащ остра, мазна течност, правилно функциониращи анални жлези смазват изпражненията, за да улеснят преминаването им и да действат като маркер на аромата. Няколко фактора могат да им попречат да се изпразнят нормално, което може да доведе до инфекция, която трябва да бъде лекувана правилно от ветеринарен специалист. (Вижте нашия информационен лист за 6 общи причини, поради които могат да се появят засегнати анални жлези). Ето три стъпки, които трябва да предприемете, ако вашият домашен любимец изпитва този проблем:
1. Консултирайте се с вашия ветеринарен лекар.
Трябва да се консултирате с вашия ветеринарен лекар, за да приложите лечение, преди инфекцията да започне или да се влоши. Това вероятно ще включва почистване или промиване на жлезите ръчно и вероятно курс на антибиотици. Хирургическата интервенция е възможност, но обикновено се предприема само в краен случай.
2. Помислете за диета за възстановяване
Домашен любимец с разхлабени изпражнения може да се възползва от диета за възстановяване с ниско съдържание на мазнини. Вашият ветеринарен лекар може да препоръча някои храни или диети с рецепта по време на тази фаза. Чувствителната мокра храна на Arden Grange Partners също може да бъде добър вариант за кучета, тъй като съдържа само 2% мазнини. Този продукт може да бъде полезен, ако алергия към месо или зърно или непоносимост допринасят за проблема, тъй като това е диета на основата на бяла риба и картофи. По-високото съдържание на влага също може да облекчи симптомите на запек при кучета. Не забравяйте през това време да премахнете лакомства и „подправки“, за да може храносмилателната система да си почине.
3. Продължителни промени в диетата
Доброто управление на храненето може да бъде много полезно, тъй като много от причините за проблеми с аналните жлези имат своите корени в това, с което се храни любимеца! Гарантирането, че вашият домашен любимец е, или постига здравословно тегло чрез диета за управление на теглото, или премахване на обикновени хранителни алергени, които може да провокират отрицателен отговор, може да помогне. Някои домашни любимци могат да имат естествена нужда от повече фибри, отколкото сегашната им диета или стандартните диети за поддържане. Вашият ветеринарен лекар може да има препоръка тук или може да предложи добавка на фибри, която е безопасна и специално формулирана за употреба при домашни любимци.

 От Ness Bird - съветник по хранене и RVN CertCFVHNut


Коментари:

Все още няма коментари!


To leave a comment, please login as a memberСвържете се с нас

Свържете се с нас и ние ще ви върнем обратен отговор в най-кратък срок. Може да използвате телефоните за връзка, имейл адреса и формата за контакт.

Към контакти

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

За поръчки над 50лв.

Нашите продукти ще бъдат доставени до вас напълно безплатно.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж

Нашият магазин предлага разннобразни методи за разплащане.

ОНЛАЙН ЧАТ

Консултация по всички въпроси

Свържете се с нас в рамиките на работния ден чрез нашия онлайн чат.

- Последно от блога

 

Подрастващи кучета от едри и гигантски породи

Ортопедичните заболявания при подрастващите кучета са често разпространен проблем. На тях се падат 25% от случаите за търсене на ветеринарна помощ. От тях 70% са патологии на крайниците, като 20% от тях са в следствие на неправилно хранене. Над 22% от болните животни са под 1 год

Прочети повече
Проблеми с аналните жлези

Проблемите с аналните жлези са често срещани и силно неприятни за домашните любимци и собствениците им! Това е по-малко разпространено при котките, но и те могат да бъдат засегнати.
Съдържащ остра, мазна течност, правилно функциониращи анални жлези см

Прочети повече
Как да предотвратим появата на тазобедрена дисплазия - болестта на големите породи кучета?

Всяка една порода кучета има своя специфика - както на характера, така и чисто физиологична. Избирайки си куче от голяма порода, трябва да знаем, че вниманието ни, особено през първите месеци на растеж, трябва да е насочено към з

Прочети повече

Нюзлетър

...и научете първи за най-новите ни продукти и отстъпки!