Подрастващи кучета от едри и гигантски породи

Ортопедичните заболявания при подрастващите кучета са често разпространен проблем. На тях се падат 25% от случаите за търсене на ветеринарна помощ. От тях 70% са патологии на крайниците, като 20% от тях са в следствие на неправилно хранене. Над 22% от болните животни са под 1 годишна възраст. Най-често боледуват кучета от едри и гигантски породи. Причините са излишък или недостатък на различни компоненти от храната, способстващи развитието на костно-ставни заболявания при кучето. В много от случаите правилно балансираната храна е способна да предотврати тези заболявания или най-малко да облекчи тяхното протичане. При някой патологии за възстановяване на скелета е необходимо само да се коригира храненето. 

Подрастващите кучета от едри и гигансти породи увеличават теглото си 100 пъти (от раждането до приключване на растежа си) за 18 месеца, за сравнение за завършване растежа на човек са необходими 18 години. През този критичен период на интензивен растеж е изключително важно, организма да приема всички необходими вещества в точно определени пропорции, за да се сведе до минимум вероятността от развитие на тежки ортопедични заболявания, характерни за младия организъм.


Premil Junior е храна за подрастващи кучета от едри и гигантски породи до 18 месечна възраст. 78% протеин от животински произход.
Храната съдържа:
- 3 вида месо - пилешко, пуешко и риба тон, като за направата на 1кг гранула се използва 1,5кг месо
- 3 вида мазнини - пилешка, студено пресовата растителна мазнина и рибено масло.
Това дава много енергия на подрастващия организъм и прави кожата и козината здрава и лъскава.
Ползата е: голямото количество месо спомага развитието на силна и издръжлива мускулатура.


Коментари:

Все още няма коментари!


To leave a comment, please login as a memberСвържете се с нас

Свържете се с нас и ние ще ви върнем обратен отговор в най-кратък срок. Може да използвате телефоните за връзка, имейл адреса и формата за контакт.

Към контакти

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

За поръчки над 50лв.

Нашите продукти ще бъдат доставени до вас напълно безплатно.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж

Нашият магазин предлага разннобразни методи за разплащане.

ОНЛАЙН ЧАТ

Консултация по всички въпроси

Свържете се с нас в рамиките на работния ден чрез нашия онлайн чат.

- Последно от блога

 

Подрастващи кучета от едри и гигантски породи

Ортопедичните заболявания при подрастващите кучета са често разпространен проблем. На тях се падат 25% от случаите за търсене на ветеринарна помощ. От тях 70% са патологии на крайниците, като 20% от тях са в следствие на неправилно хранене. Над 22% от болните животни са под 1 год

Прочети повече
Проблеми с аналните жлези

Проблемите с аналните жлези са често срещани и силно неприятни за домашните любимци и собствениците им! Това е по-малко разпространено при котките, но и те могат да бъдат засегнати.
Съдържащ остра, мазна течност, правилно функциониращи анални жлези см

Прочети повече
Как да предотвратим появата на тазобедрена дисплазия - болестта на големите породи кучета?

Всяка една порода кучета има своя специфика - както на характера, така и чисто физиологична. Избирайки си куче от голяма порода, трябва да знаем, че вниманието ни, особено през първите месеци на растеж, трябва да е насочено към з

Прочети повече

Нюзлетър

...и научете първи за най-новите ни продукти и отстъпки!