10 съвета как да изградим хигиенни навици на малкото кученце

1. Бъдете подготвени

Ще ви трябват вестници, подложки за тренировки (ако решите да ги използвате, някои собственици предпочитат да не го правят, но това е въпрос на личен избор), безопасен за кученца препарат и гумени ръкавици.

Определили ли сте обозначени зони за тоалетни?

Попитайте развъдчика за прогреса на кученцето в домашното обучение  преди да го донесете  у дома, за да можете да използвате подобен график и същите команди.

Обучението  трябва да започне веднага щом вашето кученце се присъедини към вашето семейство.

2. Бъдете търпеливи и нежни

Кученцата реагират най-добре на любезно и спокойно отношение. Никога не се разочаровайте и не губете самообладание, когато нещата не вървят по план. Ще има аварии, но това е напълно нормално.

Малките кученца няма да могат да се държат през нощта, така че е важно да им осигурите определена зона за тоалетна. Това може да бъде в щайга или писалка за кученца (ако използвате такава), но щайгата / писалката трябва да е достатъчно голяма, за да може да се настани и място за спане и питейна станция; или зона в определена стая, където вашето кученце спи.

Ако изглежда, че се движите назад, погледнете какво би могло да се направи, за да се подобри ситуацията. Имате ли достатъчно време за тренировки? Спазвате ли рутина? Използвате ли последователни думи с реплики? Награждавате ли доброто поведение? Извждате ли кученцето навън достатъчно често?

Наказването на кученцето за изпускане може да го накара да се изплаши го прави пред вас и да доведе до укриването и изхождането му в труднодостъпни зони, като под мебели.

Всеки път, когато пускате кученцето навън  за тоалетна,  използвайте една и съща реплика, останете с него, но не взаимодействайте, просто стойте неподвижно / седнете, избягвайте контакт с кученцето и не му говорете . Следете кога той „се представя“ и след това дайте много похвали или почерпка в комбинация с „добро момче“. След това можете да му дадете няколко минути игра с любимата му  играчка, преди да го заведете отново.

Никога не оставяйте кученцето навън само за тоалетна, тъй като ще иска да ви последва и по този начин  да го разконцентрирате защо е навън.

3. Опитайте се предварително да определите нуждите на вашето кученце

Разглеждането на сценария на обучение от гледна точка на кученцето и стремежът му да заобикаля нуждите му ще улесни обучението. Кученцето трябва да бъде отведено до определеното му място за тоалетна веднага щом се събуди сутрин (въпреки че ще има моменти, когато се събуди първо и той може да избере да отиде другаде), след всяко негово хранене (обикновено четири хранения на ден за малките кученца), след като се събуди от дрямка през деня и преди лягане вечер. Вероятно няма да ходи при всяка отделна възможност, но поне вие ​​му давате възможност да го направи.

Младите кученца не могат да ви кажат кога имат нужда от тоалетна, така че зависи от вас предварително да определите нуждите им. Храненето стимулира храносмилателната система, затова кученцата обикновено уринират в рамките на петнадесет минути след хранене и дефектират в рамките на половин час.

Всички кученца обаче са различни. Някои ще се научат бързо, а при други ще отнеме повече време. Кученцата имат по-висока нужда от метаболитна енергия и по-малко ефективен контрол на пикочния мехур и сфинктера, отколкото възрастните кучета, така че е нормално те да изхвърлят излишното по-често.

Младите кученца обикновено трябва да уринират на няколко часа, така че се уверете, че има място за тоалетна на закрито, ако не сте в състояние да го изкарате навън.

4. Използвайте положителна армировка

Насърчаването на вашето кученце да уринира и дефектира на мястото, което сте избрали, е най-добре да се използва обучение основано на награди. Няма смисъл да казвате на кученцето, ако има инцидент. Ако го тренирате правилно, ще е точно това - инцидент, а не умишлено деяние. Ако мислите, че е палаво, не е, просто има нужда от малко повече насърчаване.

Не забравяйте да използвате реплики, точно преди тоалетната. Наградата идва след събитието. Уверете се, че не получавате самодоволство и забравяте да наградите кученцето си, когато се изходи на правилното място.

Хрупкавите хапки от Arden Grange са  здравословни награди, които са безопасни за хранене на кученца (въпреки че, както при всички добавки към диетата, хранете  само в умерена степен и се уверете, че основната добавка за храна е намалена, за да се даде възможност за допълнително калории). Похвалите  също са големи награди. Добър начин да се избегне прекомерното хранене е да се запази част от добавката за суха храна за кученца обратно, за да се използва като тренировъчни лакомства.

5. Използвайте добри хигиенни мерки

Важно е да се почиства след всякакви аварии на закрито бързо и щателно.

Най-добре е да се избягват почистващите препарати на базата на амоняк, тъй като миришат на урина на кученцата и могат да харесат познаването на „мръсната“ зона и да се върнат отново в нея.

Безопасните почистващи препарати на базата на ензими обикновено са идеални, тъй като премахват, а не маскират миризмите.

Избягвайте силните ароматизирани освежители за тъкани, тъй като те могат да раздразнят чувствителната кожа и очи на кученцата. Добрата хигиена също е жизненоважна, за да помогне за намаляване на растежа на бактериите и риска от инфекция.

6. Бъдете последователни

Обучението е много по-лесно за вашето кученце, ако всички в домакинството се придържат към една и съща рутина и правила.

Кученцата могат лесно да се объркат и ако един член на семейството използва различен подход, това може да доведе до неуспех.

7. Очаквайте някои неуспехи

Не е необичайно да има инциденти, всъщност е по-необичайно да не се случва!

Фактори като неизбежна промяна на рутината или обикновен случай на кученцето да не може да чака са обичайните причини за неуспех.

Други допринасящи фактори могат да бъдат любопитството, ако вашето кученце е толкова заето да изследва градината, че се разсейва от тоалетните,  да достигне полова зрялост,  както и да се  вълнува, тревожи или разсейва.

8. Обърнете внимание на диетата на вашето кученце

Храни за кученца с по-ниско качество не са толкова калорични и включват по-високи порции за хранене от висококачествени продукти като Arden Grange Puppy Junior и Puppy Junior Large Breed. Това може да доведе до увеличен обем на изпражненията и / или повишена честота на преминаването им.

Усвояемостта на съставките също е много важна, както и пригодността на храната за индивида. Колкото по-добре вашето кученце може да усвои хранителните вещества в храната си, толкова по-малко отпадъци ще има.

 

Солената храна или лакомствата ще накарат вашето кученце да пие повече, а увеличеният прием на течности означава повишена нужда от уриниране. Въпреки това, никога не трябва да ограничавате достъпа на вашето кученце до вода.

9. Имайте рутина, но бъдете готови да я промените, ако не работи

Понякога обучението в тоалетната не успява да отиде на план, въпреки най-добрите ни усилия. Ако това се случи, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да водите дневник на текущата си рутина за няколко дни и да наблюдавате времето и обстоятелствата на всяка авария.

След това трябва да можете да изменяте рутината, за да се съобразите с нуждите на вашето кученце. Това ще повиши вашата осведоменост за проблема и не само факта, че има проблем, но и вероятните причини защо и как да се справите с тях.

Понякога е необходимо да се върнете няколко стъпки, преди да започнете да се движите отново напред.

10. Обучение как да се изходи по време на разходки

След като вашето кученце е ваксинирано и е достатъчно голямо, за да започне да ходи на разходки, той често уринира или дефектира по пътя си, без да се насърчава твърде много. Някои женски обаче могат да бъдат толкова заинтересовани от новата среда, че изследването има предимство пред изхождането. Това може да означава, че щом пристигнат у дома, те ще се облекчат. Други кученца може просто да предпочетат да използват познатата си зона за тоалетна .

За да помогнете на кученцето да се научи да се изхожда по време на разходката си, станете рано сутрин и го изкарайте, преди да има възможност да уринира или дефектира в градината. Това може да отнеме известно време, така че  трябва да се повтаря, докато кученцето не се е научи какво да прави.


Коментари:

Все още няма коментари!


To leave a comment, please login as a memberСвържете се с нас

Свържете се с нас и ние ще ви върнем обратен отговор в най-кратък срок. Може да използвате телефоните за връзка, имейл адреса и формата за контакт.

Към контакти

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

За поръчки над 50лв.

Нашите продукти ще бъдат доставени до вас напълно безплатно.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж

Нашият магазин предлага разннобразни методи за разплащане.

ОНЛАЙН ЧАТ

Консултация по всички въпроси

Свържете се с нас в рамиките на работния ден чрез нашия онлайн чат.

- Последно от блога

 

Как да се справим с винаги гладното куче?
Как да се справим с винаги гладното куче?

Усещането за пълен или празен стомах засяга кучетата точно както нас. Разликата е, че те не могат да си помогнат ... но могат да опитат! Всички сме изпитвали относително безвредното им поведение, очите на кученцето, накланянето на главата, глава в скута ви под масата за вече

Прочети повече

Нюзлетър

...и научете първи за най-новите ни продукти и отстъпки!