Как да се справим с винаги гладното куче?

Усещането за пълен или празен стомах засяга кучетата точно както нас. Разликата е, че те не могат да си помогнат ... но могат да опитат! Всички сме изпитвали относително безвредното им поведение, очите на кученцето, накланянето на главата, глава в скута ви под масата за вечеря, всичко това са опити за привличане на вниманието ви и евентуално получаване на храна за тях.

За съжаление, гладното куче може също да участва в „асоциално поведение“ като копрофагия (ядене на фекалии), чистене и конкурентно поведение спрямо други животни, ако присъства по време на хранене. Охраняването на храната дори може да бъде насочена към хора или домашни любимци.

И така, как можем да помогнем на нашите кучета да не се фиксират върху храната и да се чувстват по-сити за по-дълго?

Забави

Инвестирайте в бавна хранилка, ако той или тя яде бързо за цялата или част от дневната доза на вашето куче. Налични са много различни видове, подходящи за всеки размер и форма на кучето, предназначени да забавят скоростта на поглъщане и да удължат времето на хранене. Отначало наблюдавайте кучето си, за да сте сигурни, че то няма да бъде разочаровано.

 Интерактивност

Наистина ли гладно е вашето куче или просто му е скучно? Не забравяйте, че вашият домашен любимец може да намери играта също толкова за полезна, колкото и храната. Ако вашият домашен любимец изглежда се нуждае от внимание, защо не играете игра? Интерактивни играчки за хранене или пъзели също могат да бъдат въведени за по-нататъшно забавяне на храненето и да го направят още по-полезно.

 Мокра храна

Помислете за хранене с мокра храна като консервите  Arden Grange Partners, която е по-нискокалорична от сухата, поради по-високото си съдържание на влага. Това е добър начин да увеличите дневния обем храна, без да надвишавате изискванията на вашето куче. 100 грама мокра храна (малко под ¼ консерва) е еквивалентно на около 35 грама от  сухата храна  за пораснали кучета. (Това се основава на консервирана храна от Arden Grange Partners и суха храна с пиле и ориз за пораснали кучета. Съдържанието на калории може да варира в зависимост от продукта).

Помислете за „накисване“

Накиснете сухата храна за около половин час преди хранене. Това ще  накара храната да се надуе малко, а също така ще улесни придържането към играчките за хранене и няма да бъде прекалено бързо изядено.

Рутина

Заобиколете апетита на кучето си и може би, ако установите, че той или тя обикновено е най-гладен вечер, но не е толкова гладен на закуска. Можете да давате по-голяма порция вечер или дори да разделите вечерната дажба на храна за закуска и вечеря.

Уверете се, че всички в дома са наясно с ежедневното хранене и лечение на вашия домашен любимец, упражнения и време! Може да са по-гладни, ако днес са се разхождали допълнително!

След като установите модел и приложите нови времена за разходка и игра, ако е необходимо, опитайте се да се придържате към рутината, за да спомогнете за повишаване на стабилната кръвна захар и добрите нива на серотонин. Бъдете много внимателни, за да не тренирате твърде скоро до времето за хранене, тъй като това може да увеличи риска от подуване.

 

Забележка

Понякога медицинските проблеми могат да доведат до много ненаситен апетит или апетит към нехранителни стоки, така че потърсете ветеринарен съвет, ако кучето ви е ненаситно.


Коментари:

Все още няма коментари!


To leave a comment, please login as a memberСвържете се с нас

Свържете се с нас и ние ще ви върнем обратен отговор в най-кратък срок. Може да използвате телефоните за връзка, имейл адреса и формата за контакт.

Към контакти

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

За поръчки над 50лв.

Нашите продукти ще бъдат доставени до вас напълно безплатно.

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Наложен платеж

Нашият магазин предлага разннобразни методи за разплащане.

ОНЛАЙН ЧАТ

Консултация по всички въпроси

Свържете се с нас в рамиките на работния ден чрез нашия онлайн чат.

- Последно от блога

 

Как да се справим с винаги гладното куче?
Как да се справим с винаги гладното куче?

Усещането за пълен или празен стомах засяга кучетата точно както нас. Разликата е, че те не могат да си помогнат ... но могат да опитат! Всички сме изпитвали относително безвредното им поведение, очите на кученцето, накланянето на главата, глава в скута ви под масата за вече

Прочети повече